بلاگ

انواع نرده چوبی

پر اهمیت ترین کاربردهایی که برای نرده چوبی می توان نام برد، استفاده از نرده چوبی تراس و راه پله ها هستند که میشه بهش اشاره کرد .

این نوع نرده ها برای محافظت از سقوط اشیاء یا فردی از تراس و راه پله ها طراحی و اجرا شده اند. با توجه به اینکه نرده چوبی تراس از بیرون ساختمان واضح و قابل رویت است،

پس باید در زیبایی و جلوه خاص آن برای نمای ساختمان  طرح و چیدمان نرده مد نظر گرفته شود. طراحی این نوع نرده باید به نحوی انجام گیرد که هم از داخل ساختمان زیبایی و جلوه داشته باشد و هم از خارج ساختمان چیدمان مناسبی برای افراد رویت کننده داشته باشد.

نرده چوبی تراس و راه پله ها در واقع علاوه بر محافظت، بخشی از نمای بیرونی و داخلی ساختمان را در بر می گیرد. پس در هنگام خرید نرده چوبی باید در نظر داشته باشیم که طرح و نقش های کوچک و ریز را برخوردار باشد ، قابل استفاده در تراس  نیست.

طرح و نقش چوب برای مدل های نرده چوبی تراس و راه پله ها  باید به نحوی  باشه که زیبایی و قشنگی در نمای دور مد نظر ببینده قرار بگیرد.

البته به عنوان پیشنهاد از به کارگیری نرده های ساده در تراس ایده مناسبی نیست ؛ زیرا این نوع نرده از داخل ساختمان قابل رویت است و بخشی از دکوراسیون داخلی نیز تلقی می شود. پس در مورد انتخاب و طرح های موجود تمام ویژگی ها را باید مد نظر داشت .

ویژگی های نرده و راه پله چوبی در دکوراسیون داخلی منزل:

  • متناسب با محیط زیست
  • متنوع بودن در طرح و نقش
  • قایل استفاده برای مدل های گوناگون فضاها
  • رنگ بندی منحصر به فرد و شیک
  • انواع مدل های چوبی

نرده چوبی به دو مدل متفاوت عرضه می گردد:
اولیَن نوع نرده چوبی، صاف وعمودی است و فقط در مکانی که گردش صورت میگیرد به اصطلاح ((پارسی)) می شود یعنی به صورت 90 درجه یا درجه های گوناگون به هم اتصال پیدا میکنند که به آن نرده ساده می گویند.
دومیَن نوع آن مدل های  نیم دایره یا مثل فنر است.

که معروف به مدل نرده پیچ ( یا نرده گٌرد یا نرده حلزونی شکل یا نرده مارپیچ ویا نرده قوسی)می گویند که در حالت هایی چرخش  و گردش را با هم در بر دارد و اشخاص متخصص محدودی امکان اجرای آن را دارند و به پله های گرد ومارپیچ زیبایی خاصی میدهند که باعث طرح نقش منحصر به فردی در دکوراسین داخلی میگردد.
حال این سوال در هنگام انتخاب جنس چوب نر‌ده پیش می آید :

  1. نرده‌ها را  در محیطی که هوای آن خشک است یا مرطوب میخواهیم مورد استفاده قرار بدهیم؟
  2. مکان مورد استقرار و نصب نرده‌ها درمحیط خارج خانه است یا داخل خانه؟

که در این مورد 3 نوع متریال در  نرده های چوبی مورد استفاده قرار میگیرد که در  قسمت متریال نرده چوبی به طور کامل شرح می دهیم.

متریال نرده چوبی:

نرده چوبی معمولا از سه نوع چوب تهیه و استفاده می شود چوب های روسی و راشو بلوط که هر کدومش مزایا و ویژگی های خودشو داره که درادامه به بررسی آن میپردازیم.

چوب روسی(نراد):

چوبی سبک و کم وزن به رنگ زرد روشن که از درختان کاج و سرو و سوزنی برگها تهیه میگردد و مقاومت بالایی در برابر موریانه و حشرات به دلیل صمغی که دارد استفاده می گردد و چون از سمت کشور روسیه وارد ایران می شود به این نام شناخته شده  و نوع درجه یک و دو و سه دارد.

چوب راش:

این نوع چوب بسیار بادوام و محکم هستش و رنگش کرم مایل به قرمز یافت می شود و از درخت راش که بیشتر در نواحی جنگلهای شمال ایران است تهیه می گردد این چوب در برابر ضربات بسیارمقاوم است وبه اصطلاح  « چوب جنگلی » شناخته شده است و در اماکن تجاری برای استفاده در نرده ها  بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد.

چوب بلوط:

چوب بلوط که یکی از منحصر به فردترین متریال را در چوب ها داره. این نوع چوب از مقاومت بسیار بالا و بادوام و در عین محکم بودن  زیبایی چشمگیری دارد اما از نظر هزینه بسیار بالا مورد استقبال قابل توجه ای قرار نمی گیرد.
لازم به توضیح است انواع چوبهای دیگر نیز مثل گردو , افرا , وانواع دیگر چوب به دلیل عدم کیفیت لازم در جنس و یا خشک کردن آن چوب در ایران, برای استفاده در نرده قرار نمی گیرند.

چوبهایی مثل توسکا و چنار و ممرز در مواردی که کیفیت لازم را دارا باشد در تولید نعلبکی وپایه ها و ایستگاه و به کار می روند.

مشخصات جزئی و فنی:

اجزا تشکیل دهنده نرده چوبی :
»نعلبکی(کفی) : ابزار چوبی که به پله یا زمین متصل گردیده و صراحی روی آن گذاشته می شود.
»پایه(صراحی): چوبی که  منبتکاری  روش انجام شده باشه یا  خراطی صورت گرفته شده باشه که به مدل یک ستون عمودی بین کفی و دست اَنداز گذاشته می شود و معمولا وسط هر پله جایگذاری می گردد.

»دست انداز یا دست نرده(Handrail) :  چوبی که ما به عنوان تیکه گاه میبینم و به وسیله دست آن را می گیریم که توسط پایه ها روی زمین قرار گرفته و از اولین ایستگاهی شروع شده و تا آخر کار جریان دارد.

»ایستگاه (شاه پایه): پایه ای با ابعاد بزرگتر از پایه های دیگر با یک  طرح گوی چوبی  بر بالای پایه برای گذاشتن دست که اول یا آخر هر نرده قرار گرفته و کار از ایستگاه آغاز می گردد.

مراحل نصب نرده چوبی:

1_مرحله نصب نرده روی پله های گرد ومارپیچ
که قطعاً توسط تولید کننده متخصص باید انجام شود تا نرده نصب شده در عین زیبا بودن بعد از مدتی تکان نخورد و مستحکم بماند در این مرحله اول کفی به کفپله چسبیده شده و بعد ایستگاه و پایه ها ودر پایان دست اندازبه آن اضافه می گردد.

2_ مراحل رنگ نرده:
که توسط نقاش صورت می گیرد و در اولین مرحله چوب با سمباته صیقل خورده و صاف می شود و بعد آستر می زنند و سیلر و کیلر می پاشند و بتونه کاری انجام میشه و نیم پلی استر روی کار زده می شود که به هر رنگی که مورد دلخواه مشتریان باشد

نرده مورد نظر رنگ شود رنگها معمولا با توجه به هم خوانی و هارمونی  رنگ دَرهای خانه یا رنگهای مرسومِ فندقی و گردویی در طرح و نقش دکوراسیون داخلی لحاظ می گردد.

نکات حائز اهمیت هنگام نصب نرده‌های چوبی:

  1. نرده‌های چوبی حتما باید دارای حداقل ارتفاع  ۷۵ سانتی‌متر باشند.
  2. فاصله‌ای که بین نرده‌ها وجود دارد باید به نحوی باشد که بچه ها نتوانند از آن‌ها عبور کنند که ایده آل ترین فاصله بین ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.